Plymouth History Centre

"The Box"

Gallery and Museum Complex

AbiCAD Client: Kershaw Roofing Ltd  

 

The former Museum, Art Gallery and Central Library in Plymouth has been transformed into a multi-million-pound gallery and museum complex, to house the city’s most important heritage collections, on one site. Newly named The Box, the development includes refurbishment of the existing Grade II listed buildings and erection of a contemporary extension to provide expanded facilities. The development is destined to become a cultural centre for the city. It includes a museum, contemporary art exhibition spaces, a new study centre, café and an archive preserving the heritage of the city and surrounding regions. The project forms part of a wide-ranging programme marking the 400th anniversary of the Mayflower’s Pilgrimage to America. 

 

Designed as a unifying link between the original library, museum and St Luke’s Church, the upper floors of the modern extension are clad in Kingspan Facades’ Hook-On Cassettes, supported by the QuadCore™ Karrier System, creating an iconic building. 

AbiCAD were employed to design and schedule the hook-on cassette panels. Kingspan Facades Hook-On Cassettes were specified in a simple palette of white, grey, black, and mirrored stainless-steel. The project also required a smarter looking downpipe and therefore a stainless-steel option was utilised. 

Registered in the UK.

Company No. 3365944

VAT No. 642 3564 45

T: 01489 589 454

COPYRIGHT © 2020 ABICAD LIMITED - WEBSITE DESIGNED BY ABICAD LTD